Вдосконалення технологічної лінії переробки олії в умовах Мелітопольського району Запорізької області (19ХВД.12836113.02.25): пояснювальна записка до кваліфікаційної роботи здобувача ОР Магістр, ОПП Галузеве машинобудування - Кузнєцов, Максим Іванович (Запоріжжя : ТДАТУ, 2025)
В першому розділі наведено результати маркетингового дослідження на продукцію в регіоні, який аналізується. Зроблена характеристика стану переробного підприємства та продукції, яка випускається на ньому. В другому розділі сформульоване завдання на вдосконалення ПТЛ виробництва олії та проведено вдосконалення потоково-технологічної лінії виробництва олії – збільшення обсягу та підвищення ефективності роботи ПТЛ. Третій розділ присвячено заходам з монтажу та експлуатації зернового сепаратора для очищення насіння соняшника. Четверта частина дипломної роботи присвячена питанням охорони праці та безпеці у надзвичайних ситуаціях (розглянуті нормативні акти охорони праці, засоби покращення умов праці та підвищення безпеки при роботі ПТЛ виробництва олії). У п’ятій частині наведене економічне обґрунтування роботи – розраховані показники вартості та прибутку вдосконаленої лінії.
Keywords: олія; соняшник; ефективність; підприємство; вдосконалення; лінія; економіка