Використання енергозберігаючих технологій при реконструкції приміщень для утримання тварин - Дереза, Олена Олександрівна; Dereza, Olena; Дереза, Сергій Володимирович; Dereza, Serhii (Запоріжжя: ТДАТУ, 2025)
Оцінюючи сьогоднішній стан вітчизняного тваринництва, можна зробити висновок, що ця галузь є однією з найбільш енерговитратних. Нині над кожним підприємством нависла загроза паливно-енергетичної кризи, адже енергоносії займають вагому частину у собівартості продукції тваринництва. Економія енергоресурсів шляхом зниження енергоємності технологічних процесів та перехід на енергоощадні технології – важливі складові зниження собівартості одиниці тваринницької продукції [1-3].
Keywords: енергоощадні технології; паливно-енергетична криза