Управління стратегічними змінами аграрних підприємств, як ключовий чинник їх повоєнної модернізації - Макаренко, Петро Миколайович; Михальчук, Олександр Вячеславович (Запоріжжя: ТДАТУ, 2025)
Повоєнне відновлення українського аграрного сектору вимагає не косметичних правок, а фундаментального переосмислення моделей розвитку. Війна стала стрес-тестом, що оголив системні слабкості: надмірну залежність від фізичної логістики, вразливість виробничих ланцюгів, недосконалість управління ризиками, низький рівень технологічної інтегрованості. У цих умовах управління стратегічними змінами перетворюється на базовий механізм виживання й подальшої модернізації аграрних підприємств.
Keywords: аграрний сектор; трансформації аграрного сектору