Особливості впровадження ESG-підходів вітчизняними компаніями в умовах війни - Завадських, Ганна Миколаївна; Zavadskykh, Hanna (Львів-Торунь : Liha-Pres, 2025)
UA: Корпоративна соціальна відповідальність (КСВ) стала невід’ємною складовою сучасного бізнесу, сприяючи реалізації Цілей сталого розвитку (ЦСР), затверджених ООН. Вона відображає прагнення компаній враховувати соціальні, екологічні та економічні аспекти своєї діяльності. Поряд із КСВ дедалі більшого поширення набувають підходи ESG (екологічне, соціальне та корпоративне управління), які дозволяють система тично оцінювати внесок підприємств у стале майбутнє. Воєнні дії та їхні негативні екологічні й соціальні наслідки спонукають компанії до впровадження ESG-практик і перегляду традиційних методів управління. Дотримання принципів ESG стає ключовим фактором для налагодження міжнародного партнерства та залучення до процесу післявоєнного відновлення України.
Keywords: ESG (екологічне, соціальне та корпоративне управління); КСВ (корпоративна соціальна відповідальність); сталий розвиток; Укрексімбанк; війна в Україні; екологічна відповідальність; соціальна стійкість; корпоративне управління; прозорість бізнесу; адаптація бізнесу до війни; екологічна реабілітація; гуманітарна підтримка; міжнародні фінансові організації (МФО); стратегії сталого розвитку; екологічна безпека; соціальна підтримка; антикорупційні заходи; економічна трансформація; інвестиційна привабливість; фінансування післявоєнного відновлення; довгострокове кредитування; екологічні стандарти; міжнародна співпраця; впровадження інновацій; оцінка ефективності