Інноваційна спрямованість математичної підготовки майбутніх молодших спеціалістів економічного профілю - Ачкан, В. В.; Григор'єва, Н. А. (ТОВ «Колор Принт», 2017)
Відповідно до “Національної стратегії розвитку освіти в Україні на період до 2021 року”, “Положення про порядок здійснення інноваційної освітньої діяльності” сучасний етап розвитку національної освіти характеризується тим, що освіта має бути інноваційною i сприяти формуванню особистості, здатної до сприйняття змін упродовж життя, яка може застосовувати набуті знання в практичній діяльності. Це повною мірою стосується підготовки молодших спеціалістів економічного профілю, яка здійснюється у вищих навчальних закладах І-ІІ рівнів акредитації. Однією із провідних фундаментальних дисциплін навчального плану підготовки цих фахівців є математика, яка з одного боку має сприяти розвитку в них професійних інтересів, з іншого – забезпечувати міцне, усвідомлене засвоєння дисциплін професійно-практичної частини, створення умов для формування широкого кола професійно значущих компетентностей студентів.
Keywords: математична підготовка; економічний профіль; інноваційна спрямованість навчання; web-додатки для навчання; Microsoft Live@edu