Методичні підходи до оцінки інвестиційної привабливості регіону - Завадських, Ганна Миколаївна; Завадских, Анна Николаевна; Zavadskykh, Hanna (Миколаївський нац. ун-т ім. В. О. Сухомлинського, 2017)
АНОТАЦІЯ Статтю присвячено порівняльному аналізу методичних підходів до оцінки інвестиційної привабливості регіонів. Розглянуто науково-методичні підходи до оцінки інвестиційної прива- бливості регіону. Проведено порівняльний аналіз описових та рейтингових методик, вітчизняних підходів та методик західних агенцій. Встановлено, що рейтингові методики є більш наочни- ми в отриманні економічних результатів, але не враховують регіонального галузевого аспекту, а методики західних агенцій долають цей недолік. Визначено, що жодна з методик не враховує повною мірою екологічний складник інвестиційної привабливості регіону
Methodical approaches to the evaluation of the investment attractiveness of the region
Keywords: інвестиції; інвестиційна привабливість