Зміни смакових якостей яблук під час тривалого зберігання - Байбєрова, Світлана Сергіївна; Байберова, Светлана Сергеевна; Bayberova, Svitlana (ЛНАУ, 2010)
UK: Розглянуто зміни смакових якостей яблук після тривалого зберігання за обробки їх антиоксидантними композиціями. Встановлено, що передзбиральна обробка антиоксидантною композицією АОК-М дає змогу знизити темпи руйнування кислот у плодах на 7,9-48,0% та цукрів на 1,2-4,0% залежно від помологічного сорту. RU: Рассмотрены изменения вкусовых качеств яблок, обработанных антиоксидантными композициями, после длительного хранения. Установлено, что предуборочная обработка антиоксидантной композицией АСЖ-М снижает темпы разрушения кислот в плодах на 7,9-48,0% и сахаров на 1,2-4,0% в зависимости от помологического сорта. EN: The apples taste qualities changes after longterm storage with treatment by antioxidants compositions are considered in the article. It is set that antioxidant condosition treatment allows to slow down acids destruction temps in fruits on 7,948,0% and sugars on 1,2-4,05% depending on sort pomology.
Изменения вкусовых качеств яблок в процессе длительного хранения
Apples qualities taste change at the longterm storage
Keywords: зберігання; антиоксиданти; органічні кислоти; цукри; сахарокислотний індекс; дегустаційна оцінка; хранение; антиоксиданты; органические кислоты; сахара; сахарокислотный индекс; дегустационная оценка; storage; antioxidants; organic acids; sugar; sugar - acids index; tasting mark