Статистика самогубств в Україні - Самофалова, А. С. (My University, 2021)
За визначенням, людина вчиняє самогубство здебільшого з власної волі без сторонньої допомоги, перебуваючи при свідомості й чітко розуміючи наслідки свого вчинку, маючи твердий намір піти з життя. За даними Держстату України, у 2018 році було зареєстровано 6279 самогубств. Майже третина всіх смертей припадає на самогубства у віці, вищому за працездатний. Суїцид - "лідер" серед неприродних причин смерті, він зумовлює майже кожен п'ятий випадок смерті від усіх зовнішніх чинників.
Keywords: самогубства; суїцид; смерть; рівень смертності; чисельність населення