Економічне обґрунтування стратегії розвитку підприємства по переробці молока і виробництву молочної продукції: кваліфікаційна робота ОС «Магістр»: спец. 076 Підприємництво та торгівля ОПП «Підприємництво, торгівля та біржова діяльність» - Брешута, Олексій (Запоріжжя: ТДАТУ, 2026)
Молокопереробна галузь є стратегічно важливою складовою агропромислового комплексу України, забезпечуючи населення соціально значущими продуктами харчування та формуючи значну частку доданої вартості в аграрному секторі. В умовах воєнних викликів, порушення логістичних ланцюгів, нестабільності сировинної бази та зростання конкуренції на внутрішньому і зовнішньому ринках питання підвищення ефективності діяльності молокопереробних підприємств набуває особливої актуальності. Сучасні умови господарювання вимагають від підприємств формування обґрунтованих стратегій розвитку, спрямованих на оптимізацію виробництва, диверсифікацію продукції та зміцнення конкурентних позицій. Саме тому економічне обґрунтування стратегії розвитку підприємства з переробки молока є важливим науково-практичним завданням.
Keywords: молокопереробна галузь; виробництво молочної продукції; переробка молока; конкурентоспроможність