Перспективи отримання енергії від вібраційних ефектів - Кузьмін, К. С.; Ковальов, Олександр Олександрович; Ковалев, Александр Александрович; Kovalov, Oleksandr; Колодій, Олександр Сергійович; Колодий, Александр Сергеевич; Kolodii, Oleksandr (ТДАТУ, 2020)
Серед переваг конструкцій, заснованих на використанні вібрації над п’єзоелектричними та електростатичними пристроями дослідники називають відсутність необхідності використання зовнішнього джерела живлення та можливість використання для акумуляції електричної енергії шкідливих побічних ефектів, які виникають при експлуатації промислового обладнання.
Keywords: п’єзоелектричний ефект; альтернативні джерела; збільшення амплітуди вібрацій