Методологічні засади проектування гідроприводу мехатронних систем сільськогосподарської техніки: навчальний посібник - Тітова, Олена Анатоліївна; Титова, Елена Анатольевна; Titova, Olena; Панченко, Анатолій Іванович; Панченко, Анатолий Иванович; Panchenko, Anatolii; Волошина, Анжела Анатоліївна; Волошина, Анжела Анатольевна; Voloshyna, Anzhela (Люкс, 2019)
У навчальному посібнику розкрито методологічні основи інженерного проектування, обґрунтовано алгоритм проектування, орієнтованого на користувача (Human-oriented Design). Наведено загальні відомості про мехатронні системи сільськогосподарської техніки, гідроприводи та їх елементи. Представлено методику розрахунку гідроприводу та його елементів. Розроблено індивідуальні завдання та відібрано вихідні дані для проекту. Процес роботи над проектом передбачає аналіз проблеми, пошук можливих рішень, розроблення унікальної гідравлічної схеми гідроприводу мехатронної системи сільськогосподарської техніки, розрахунок та вибір основного і допоміжного обладнання (насосу, гідродвигуна, розподільників, дроселів, клапанів, робочих рідин, фільтрів, теплообмінників, трубопроводів тощо), підбір приводного електродвигуна, теплового розрахунку гідроприводу. Матеріали посібника рекомендуються для застосування при виконанні студентами курсового проекту та окремих розділів дипломного проекту.
Keywords: навчальний посібник; алгоритм проектування; мехатронні системи; гідропривід; гідромашини; гідролінії; кондиціонери робочої рідини