Переваги використання та пepспeктиви poзвитку AGM aкумулятopів - Філенко, Д. Ю. (Запоріжжя : ТДАТУ, 2024)
UA: Якщо зазирнути в історію, електричний двигун було винайдено раніше ніж двигун внутрішнього згоряння. Електрична тяга вигідніша за паливну, крім того, електродвигуни найменш шкідливі для навколишнього середовища. Чому ж двигун внутрішнього згоряння надовго витіснив електродвигуни у виробництві транспортних засобів та інших промислових агрегатів? Причин кілька: малий запас ходу електромоторів, велика вага, складність зарядження батарей та інше. AGM акумулятор – це акумуляторна батарея свинцево-кислотного типу, яка виконана по технології Absorbent Glass Mat. Головна їх особливість в тому, що електроліт знаходиться не в рідкому стані, а абсорбований в спеціальні скловолоконні мати. Також, вони відносяться до акумуляторів типу VRLA (SLA) – тобто повністю герметичні необслуговувані.
Keywords: AGM акумулятор; експлуатація; розрахунки