Механіко-технологічні і конструктивні основи підвищення ефективності робочих органів для сівби в селекції і насінництві: дис. ... доктора техн. наук : 05.05.11 - Горобей, В. П. (My University, 2017)
Процеси селекційної і селекційно-насінницької роботи є пріоритетними в забезпеченні підйому сільськогосподарського виробництва України. В рослинництві необхідно здійснити перехід на посів насіння перспективних високоврожайних сортів і гібридів. Від стану селекції і насінництва сільськогосподарських культур в значній мірі залежить продовольча безпека країни. В країні більше 14 млн. га зайнято під зерновими та зернобобовими культурами, більш ніж 100 тис. га – під селекційно-насінницькими посівами. Ступінь реалізації потенціалу сорту пов’язаний з низкою специфічних і важкомеханізованих операцій польової стадії виробництва на селекційно-дослідних ділянках і, в першу чергу, з механізацією селекційно-насінницьких посівів.
Keywords: селекція; сівба; лабораторно-польові дослідження; насінництво