Проектування комп’ютерної моделі робочого колеса турбокомпресора - Алексєєв, Андрій (Запоріжжя: ТДАТУ, 2026)
Функціональні поверхні основних деталей турбокомпресорів мають досить складні формоутворюючі, які не можна (або досить складно) отримати звичайними засобами систем автоматизованого проектування. Цю проблему можуть розв’язати методи дискретного геометричного моделювання. Тому для автоматизації процесу моделювання функціональних поверхонь колеса турбокомпресора дизельного двигуна необхідне спеціальне програмне забезпечення, за допомогою якого можливо будувати та корегувати форму.
Keywords: проектування; комп’ютерна модель; турбокомпресор