Необхідність вдосконалення параметрів годівлі великої рогатої худоби - Болтянська, Наталя Іванівна; Болтянская, Наталья Ивановна; Boltianska, Natalia; Заболотько, О. О. (ТДАТУ, 2020)
Проблема підвищення використання кормів сільськогосподарськими тваринами з метою збільшення рівня і якості одержуваної від них продукції є однією з найважливіших проблем сільськогосподарської біологічної науки. Тому зміна норм годівлі с.-г. тварин і перегляд методів оцінки поживності кормів у світовій науці є безперервним процесом. Необхідність вдосконалення параметрів годівлі та оцінки пояснюється, насамперед, розвитком фізіологічних і біохімічних основ біології годівлі та отриманням наукової інформації, що дозволяє по-новому розглядати відомі факти, визначати й уточнювати потреба тварин в поживних речовинах та шляхи задоволення цих потреб.
Keywords: перетравлення; процеси травлення; використання кормів; зміна норм годівлі; поживність кормів