Проблемні аспекти викладання дисципліни «Господарське право» для неюридичних спеціальностей - Шумейко, Іван Павлович; Беззубко, Борис Ігорович; Коломієць, Сергій Сергійович; Свистун, Олександр Іванович; Юник, Ірина Геннадіївна; Shumeiko, Ivan; Bezzubko, Borys; Kolomiiets, Serhii; Svystun, Oleksandr; Yunyk, Iryna (Запоріжжя : ТДАТУ, 2026)
UA: Статтю присвячено новітнім особливостям викладання дисципліни «Господарське право» та проблемам, з якими можуть зіткнутися здобувачі та викладачі в ході вивчення цієї дисципліни. Розкрито значення втрати чинності Господарським кодексом України для зміни навчального матеріалу та методики викладання дисципліни. Особливості викладання дисципліни розкрито з акцентом на неюридичні спеціальності, зокрема ті, для яких «Господарське право» викладається як перша правова дисципліна. /// EN: This article examines the latest developments in the teaching of the subject «Commercial Law» and the challenges that students and lecturers may face whilst studying this subject. It examines the implications of the repeal of the Commercial Code of Ukraine for changes to the course material and teaching methods. The specific features of teaching the subject are discussed with a focus on non-law degree programs, particularly those in which «Commercial Law» is taught as the first legal subject.
Challenges in teaching the subject ‘Commercial Law’ to non-law students
Keywords: господарське право; методика викладання; навчальна дисципліна; неюридична спеціальність; освітній процес; правова дисципліна; academic subject; commercial law; educational process; legal academic subject; non-law degree program; teaching methodology