Дослідження переміщення ґрунту з саджанцями по робочому органу викопувального плуга - Караєв, Олександр Гнатович; Караев, Александр Игнатьевич; Karaiev, Oleksandr; Матковський, Олександр Іванович; Матковский, Александр Иванович; Matkovskyi, Oleksandr (ТДАТУ, 2015)
UK: Наведено результати досліджень руху грунтової скиби з саджанцем по розпушувачам викопувального плуга, робочі поверхні яких різні за формою. Отримані залежності зміни величини рухомої сили на переміщення грунтової скиби в залежності від часу перебування на розпушувачах з різними формами поверхонь. RU: Приведены результаты исследований движения почвенного пласта с саженцем по рыхлителю выкопочного плуга с вариантами рабочими поверхностями различными по форме. Получены зависимости изменения величины движущей силы на перемещение почвенного пласта в зависимости от времени пребывания на рыхлителе и вида поверхности. EN: The results of the soil layer moving research with seedling along the ripper of the digging plough with working surfaces that differ in form have been given in the article. The dependences of changing the moving force value on the soil layer moving depending on the time of its interacting with the ripper as well as surface type
Исследование перемещения почвы с саженцем по рабочему органу выкопочного плуга
The research of soil layer with seedling moving along the working part of the digging plough
Keywords: грунтова скиба; саджанець; рухома сила; плуг; викопувальний плуг; саджанці плодових культур; машинне викопування; сільськогосподарське знаряддя