Апарат оброблення стічних вод гальванічного виробництва. Опис до патенту на корисну модель № 147207. Україна - Кюрчев, Володимир Миколайович; Мовчан, Сергій Іванович (My University, 2021)
Апарат очистки оброблення стічних вод гальванічного виробництва включає корпус апарата, трубопровід і вентиль підведення стічних вод, нижню конусну частину корпусу апарата, дві вертикальні колекторні секції з вертикально розташованими в них анодом і катодом або із засипним анодним матеріалом, які виконано пустотілими, клеми підключення анода і катода, нижній трубопровід і вентиль відведення очищених стічних вод, вентиль і патрубок скидання осаду і два додаткові розчинні електроди напівсферичної форми та клеми анода і катода, згідно з корисною моделлю, еліптичні ємності всередині корпусу апарата зміщені до одного боку.
Keywords: стічні води; гальванічне виробництво; електрохімічне очищення; іони важких металів; еліптичні колекторні секції; анод і катод; гідравлічний опір; водоочисне обладнання