Формування словотвірної структури іменників зі значенням одноразової дії в новій українській мові кінця XVІІ – XX ст. ст. - Максимець, Оксана Миколаївна; Максимец, Оксана Николаевна; Maksymets, Oksana (My University, 2004)
UK: У сучасній українській мові серед іменників із загальним словотвірним значенням “опредметнена дія” чітко виокремлюються слова на позначення вчинків, актів волевиявлення людини. Історія становлення та розвитку цих лексико-словотвірних типів і є предметом нашого дослідження. EN: In the madern Ukrainian lanquaqe there are so called verbal nouns havirg behavior and will-expressing meaning. The history of establishment and development of these lexical and word-buildinq types is the subject of our investigation.
Keywords: словотвір; іменник; опредметнена дія; механізм творення; словотвірний тип; verbal nouns; derivatology; meaning of process; mechanism of forming; word-formation type