Опис до патенту на корисну модель № 127504 "Вітрогенератор парусного типу" - Петров, Віктор Олексійович; Петров, Виктор Алексеевич; Petrov, Viktor; Ковальов, М. В.; Вороновський, Ігор Богданович; Вороновский, Игорь Богданович; Voronovskyi, Ihor; Гулевський, Вадим Борисович; Гулевский, Вадим Борисович; Hulevskyi, Vadym; Постнікова, Марина Вікторівна; Постникова, Марина Викторовна; et al. (Міністерство економічного розвитку і торгівлі України, 2018)
Вітрогенератор парусного типу містить опору та лопать. Лопать виконана з діелектричною поверхнею, з боків якої прикріплений матеріал, наприклад шовк чи шерстина, який просочений, наприклад графітом, та виведені клеми, які пов'язані з діелектричною поверхнею
Keywords: вітрогенератор; опора; лапоть