Використання світлодіодного освітлення для споруд захищеного ґрунту - Томілко, Ю. С.; Квітка, Сергій Олексійович; Квитка, Сергей Алексеевич; Kvitka, Serhii (ТДАТУ, 2019)
В умовах ринкової економіки вітчизняне виробництво овочевої продукції вимагає значного підвищення енергоефективності. Одним із напрямів підвищення врожайності овочів при зниженні енерговитрат в умовах закритого ґрунту є застосування опромінення рослин штучним світлом. Енергетичної ефективності систем для опромінення рослин можна досягти за допомогою використання високоефективних джерел світла зі спектральним складом випромінювання, що сприятливо впливає на біологічні процеси в рослинах.
Keywords: світлодіодне освітлення; опромінення рослин; закритий грунт