Огляд методів отримання біогазу - Скляр, Олександр Григорович; Тат’яненко, В. О. (Запоріжжя : ТДАТУ, 2022)
EN: Для успішного ведення конкурентоспроможного тваринницького господарства важливо правильно, екологічно безпечно й економічно доцільно організувати процес утилізації відходів. Гній є значним за об’ємом побічним продуктом тваринництва, а потенційно – універсальним біодобривом. Його правильне використання – необхідна передумова господарювання з використанням інтенсивних методів тваринництва та землеробства. Там, де зберігається взаємозв’язок між землеробством і тваринництвом, природне надходження органічних речовин у ґрунт не припиняється. Велику різноманітність різних методів отримання біогазу можна звести до декількох варіантів із точки зору технічних характеристик процесу. Принципова відмінність у методах роботи різних біогазових установок полягає в способі подачі (методи порційної або проточної подачі), типі змішування (повне змішування або «пробкове» проштовхування), одно- чи багатоступінчастій системі та/або консистенції субстрату (тверда сировина або метод переробки у вологому стані).
Скляр О. Г., Тат’яненко В. О. Огляд методів отримання біогазу. Технічне забезпечення інноваційних технологій в агропромисловому комплексі : матеріали IV Міжнар. наук.-практ. Інтернет-конференції, м. Запоріжжя, 01-25 листопада 2022 р. Запоріжжя : ТДАТУ, 2022. С. 201-203.
Keywords: біогаз; різноманітність методів; експлуатація; обладнання; гній; інвестиція