Пристрій автоматизованого нівелювання. Опис до патенту на корисну модель № 159293. Україна - Мовчан, Сергій Іванович; Лемещенко-Лагода, Вікторія Володимирівна; Якунічева, Анастасія Юріївна (My University, 2025)
Пристрій автоматизованого нівелювання, що складається з підставки, ходової частини, стійкі вертикальної, сидіння оператора; пульта управління, стійкі пульта управління, нівелірного оптико-електронного приладу (НОЕП) механізму обертання блока, блока ультразвукової локації, візирної марки, стійкі візирних марок, візирних променів, поверхні майданчика, корпусу НОЕП, об'єктиву НОЕП, приладу зарядного зв'язку (ПЗЗ) подвійної матриці з мішенями, утвореними у взаємно протилежних напрямках до світлових потоків, які формуються об'єктивами НОЕП і ПЗЗ подвійної матриці з мішенями, що утворюють цифрові камери і складають НОЕП, вузла механізму повороту осі приладу, керованого з пульта управління, блока світловіддалемірного, світлолокаційних променів, електронного блока оброблення інформації і відбивачів. Встановлено модулятор маятникового типу.
Keywords: автоматизоване нівелювання; інженерна геодезія; нівелірний оптико-електронний прилад; опорні візирні марки (ОВМ); цифрове нівелювання; підвищення точності вимірювань