Місце ВНЗ в науковому забезпеченні інноваційної діяльності країни - Грицаєнко, Микола Ігорович; Грицаенко, Николай Игоревич; Hrytsaienko, Mykola (Перспектива, 2014)
Становлення та розвиток інноваційної діяльності в економіці України – це системна проблема, і в її вирішенні суттєву роль відіграють ВНЗ. Однак для капіталізації результатів наукових досліджень необхідно сформувати адекватну інфраструктуру ринку інновацій, здатну забезпечити оперативний і ефективний трансфер інновацій. Крім того, необхідно забезпечити достатній рівень фінансування науки. В цілому це сприятиме зростанню добробуту нації через підвищення конкурентоспроможності національної економіки.
Keywords: економіка; інноваційний розвиток; науковий потенціал; результати наукових досліджень; ефективність використання наукового потенціалу; аналіз показників; інноваційна діяльность в економіці України; конкурентоспроможність; роль ВНЗ