Методичні вказівки до практичних занять з курсу „Вступ до фаху” для здобувачів ступеня вищої освіти «Бакалавр» зі спеціальності Н1 “Агрономія” за ОПП «Садівництво та виноградарство» (на основі повної загальної середньої освіти) - Кузьмінець, Оксана Миколаївна; Білоусова, Зоя Володимирівна (Запоріжжя : ТДАТУ, 2026)
Методичні вказівки розроблено відповідно до робочої програми дисципліни «Вступ до фаху». Видання спрямоване на формування цілісного уявлення про майбутню професійну діяльність, поєднує галузеву підготовку з розвитком академічних і кар’єрних компетентностей здобувачів. У методичних рекомендаціях висвітлено ключові аспекти становлення фахівця аграрного профілю, зокрема особливості сільськогосподарського виробництва, зонування плодівництва України, сучасні інтенсивні технології в садівництві та аналіз ринку плодово-ягідної продукції. Значну увагу приділено питанням організації освітнього процесу, академічної доброчесності, роботі з науковими джерелами та формуванню професійного портфоліо. Визначено структуру та зміст практичних робіт, подано завдання для самостійного опрацювання, питання для самоконтролю, а також рекомендації щодо формування індивідуальної освітньої траєкторії та підготовки до майбутньої професійної діяльності.
Keywords: зонування плодівництва України; організація освітнього процесу; академічна доброчесність; робота з науковими джерелами