Управління імпортною діяльністю підприємств - Гречана, Ірина; Гусак, Денис; Гриценко, Роман (Запоріжжя : ТДАТУ, 2024)
UA: Управління зовнішньоекономічною діяльністю - це стратегічне керівництво та організація всіх аспектів взаємодії підприємства з міжнародними партнерами, ринками та урядами. Це включає в себе планування експорту та імпорту, аналіз зовнішнього середовища, управління міжнародними контрактами та переговорами, ризик-менеджмент у зовнішніх операціях, а також відносини з митними та регуляторними органами. Ефективний менеджмент зовнішньоекономічної діяльності дозволяє підприємствам максимально використовувати можливості міжнародного ринку та зменшує ризики, пов'язані з міжнародною діяльністю. Імпортна діяльність підприємства має декілька ключових сенсів: Доступ до ресурсів та товарів Імпорт дозволяє підприємству отримати доступ до різноманітних ресурсів, сировини, обладнання та товарів, які можуть бути недоступні або менш якісні на внутрішньому ринку. Це дозволяє покращити якість продукції та знизити витрати на виробництво. Імпорт дозволяє підприємству отримати доступ до різноманітних ресурсів, сировини, обладнання та товарів, які можуть бути недоступні або менш якісні на внутрішньому ринку. Це дозволяє покращити якість продукції та знизити витрати на виробництво.
Keywords: експорт національного продукту; імпортна діяльність; стратегії розвитку підприємства; доступ до ресурсів, технологій та ринків; функціонування на глобальному ринку