Вплив вологості насіння соняшника на швидкість повітряного потоку - Прокопенко, К. Ю.; Колодій, Олександр Сергійович; Колодий, Александр Сергеевич; Kolodii, Oleksandr (ТДАТУ, 2020)
Дослідження показують, вологість значно впливає на якість сепарування насіння. При збільшенні вологості насіння соняшника від 7% до 20% необхідно збільшувати швидкість повітряного потоку в середині аспіраційного каналу до 5,5-6м/с. Підігрівання повітря до 50°С перед подачею його в аспіраційний канал сепаратора значного покращення розподілу не дає.
Keywords: вологість; сепарування насіння; насіння соняшника; визначення величини швидкості повітря; вміст вологи в насінні