Екологічне право України: навчальний посібник: видання друге, доповнене та перероблене - Молодиченко, В. В.; Гапотій, В. Д.; Тарусова, Наталя Василівна; Тарусова, Наталья Васильевна; Tarusova, Natalia (My University, 2013)
У посібнику розглянуто важливі питання охорони навколишнього природного середовища, раціонального використання природних ресурсів, їх відновлення та відтворення, забезпечення екологічної безпеки життєдіяльності людини, міжнародного співробітництва у сфері охорони довкілля. Навчальний посібник дає можливість студентам вищого навчального закладу отримати знання щодо приналежності природних ресурсів, використання природокористувачами екологічних об'єктів, екологічної безпеки, відтворення та відновлення природних об’єктів та інших питань, які нерозривно пов’язані з навколишнім природним середовищем. У ньому студент як денної, так і заочної форми навчання, може знайти інформацію щодо здійснення в Україні екологічної політики, спрямованої на збереження безпечного для існування людини та живої й неживої природи навколишнього середовища, захисту життя та здоров’я населення від негативного впливу, зумовленого забрудненням навколишнього природного середовища, досягнення гармонійної взаємодії суспільства й природи, державної екологічної програми, її фінансування та правової охорони окремих об’єктів навколишнього природного середовища. Навчальний посібник призначений для студентів вищих навчальних закладів неюридичних спеціальностей.
Keywords: екологічне право; природні ресурси; екологія; економічний механізм; екологічна безпека громадян