Шляхи зниження кількості харчових відходів в межах реалізації угоди «EGD» - Проскурін, Я. С.; Ковальов, Олександр Олександрович; Kovalov, Oleksandr (Запоріжжя : ТДАТУ, 2024)
UA: Проблема харчових відходів набуває все більшої актуальності у світі, оскільки призводить до значних економічних, екологічних та соціальних наслідків. За даними Продовольчої та сільськогосподарської організації ООН (ФАО), щорічно близько третини всіх вироблених продуктів харчування втрачається або викидається, що еквівалентно 1,3 млрд. тонн їжі. Ця проблема особливо гостра в розвинених країнах, де споживачі викидають велику кількість їжі через надмірне споживання, відсутність належних умов зберігання та розповсюдження, а також застарілі практики управління відходами.
Keywords: зниження харчових відходів; EGD; комплексний підхід