Особливості проходження мейозу при мікроспорогенезі у сортів вишні селекції Мелітопольської дослідної станції - Шкіндер-Барміна, Анна Миколаївна; Шкиндер-Бармина, Анна Николаевна; Shkinder-Barmina, Anna (My University, 2020)
UK: Пилок вишні звичайної, як правило, при цитологічному дослідженні виглядає менш однорідним у порівнянні з пилком черешні. При вивченні поліморфізму пилку (морфологічної неоднорідності) виділяють три фракції: анеуплоїдну (дрібні пилкові зерна), гаплоїдну (середні) та диплоїдну (великі), походження яких пояснюється порушеннями нормального проходження мейозу при мікроспорогенезі. EN: The study of the peculiarities of reduction division in microspore is carried out for 14 varieties of cherries and dukes from Melitopol Research Fruit Growing Station, named after M.F.Sydorenko selection, which gives preliminary information on the quality of future pollen varieties and the possibility of their use in breeding and as pollinators, as valuable for pollination are forms with the most complete and viable pollen.
Keywords: вишня; селекція; мейоз; пилок; cherry; selection; meiosis; pollen