Вплив нетарифних інструментів на міжнародну торгівлю України - Лобода, В. С.; Попова, Тетяна Вікторівна; Попова, Татьяна Викторовна; Popova, Tetiana (My University, 2019)
Враховуючи багатоплановість та специфіку впливу митного тарифу на розвиток зовнішньоторговельних відносин та економіки країни в цілому, доцільною є виважена політика держави щодо визначення рівня ставок мита. Використання даного підходу є необхідним, оскільки треба враховувати всю сукупність можливих економічних, а також соціальних наслідків даного способу регулювання. На даний час нетарифні обмеження зовнішньої торгівлі поширені і застосовуються у всіх країнах світу. Ставлення до них урядів, експортерів та імпортерів у різних країнах неоднозначне. Однак жодна країна світу цілком не відмовилася від їхнього застосування і не ставить цього завдання на найближче майбутнє.
Keywords: система технічних бар’єрів; ринкова економіка; імпорт; визначення рівня ставок мита