Система тривимірного моделювання геометричної моделі робочої поверхні плуга - Пихтєєва, Ірина Вікторівна; Пыхтеева, Ирина Викторовна; Pykhtieieva, Iryna; Гавриленко, Євген Андрійович; Гавриленко, Евгений Андреевич; Havrylenko, Yevhen; Холодняк, Юлія Володимирівна; Холодняк, Юлия Владимировна; Kholodniak, Yuliia; Бохан, О. Д. (My University, 2021)
Розглядається алгоритм удосконалення технологічного процесу виготовлення відвала плуга культурного типу. Кожна технологічна задача в умовах підприємства може мати велику кількість варіантів, тому спеціалісту складно впоратися з подібними обсягами робіт, і в цих умова вирішальною передумовою до прискорення виробництва є впровадження автоматизованих систем. При проектуванні досліджено сучасні методи побудови лемішно-відвальної поверхні. У роботі пропонується використовувати метод побудови поверхні горизонтального циліндроїда і робочої поверхні по контуру в поперечно-вертикальній площині проекцій. Для побудови поверхні плуга, як горизонтального циліндроїда, використовується пакет твердотільного моделювання Solid Works.
Keywords: каркасна поверхня; удосконалення технологічного процесу; автоматизація виготовлення лемішно-відвальної поверхні плуга; горизонтальний циліндроїд; допоміжна площина; фронтальна площина; напрямна крива