Шляхи підвищення ефективності технологічного процесу виробництва комбікормів - Болтянський, Борис Володимирович; Стариченко, А. С.; Boltianskyi, Borys (Запоріжжя : ТДАТУ, 2024)
UA: Виходячи з потреб України на сучасному етапі розвитку виробничих відносин, необхідності збереження енергоресурсів, поліпшення якості та розширення асортименту продовольчих товарів, рішення проблеми децентралізації переробки зерна в автономних умовах фермерських господарств та малих переробних підприємств можливе шляхом їх забезпечення технічними засобами конкретного технологічного призначення та завершеного технічного рішення. За допомогою більшості існуючих кормовиробничих машин задовільно вирішуються питання механізації приготування кормів, але не завжди це відповідає зоотехнічним, технологічним і технічним вимогам. Вони енергоємні, громіздкі, малопродуктивні і вимагають великих витрат праці та коштів. Тому спеціалісти господарств відчувають величезні труднощі при виборі обладнання, відновлення або нової організації виробництва комбікормів. У світлі сказаного вище очевидно: необхідні сучасні технології і процеси приготування кормів, які здатні забезпечити істотне зростання ефективності кормовиробничого обладнання.
Keywords: підвищення ефективності технологічного процесу приготування комбікормів; використання гравітаційних процесів при сепарації; подрібнення та зволоження кормових матеріалів; оптимізація параметрів і режимів роботи основних робочих органів