Інноваційна технологія виробництва кондитерських виробів на основі бісквітів зі зниженим вмістом цукру в начинках - Савва, О. С. (Запоріжжя : ТДАТУ, 2024)
UA: На сьогоднішній день виробництво кондитерських виробів є однією з найбільш розвинутих галузей харчової промисловості України, поєднуючи в собі всі сучасні тенденції. Смаки споживачів постійно змінюються, тому більшість виробників слідкує за їхніми вподобаннями на світовому кондитерському ринку, щоб створити продукцію, яка здатна привернути увагу вибагливих покупців. Аналітичний огляд інформаційних джерел свідчить про суттєве зменшення виробництва бісквітних тортів кілограмової маси з масляним кремом. На заміну їм приходять нові види, в тому числі, оздоблені напівфабрикатами більшого терміну зберігання – желейно-фруктовими начинками та збивними (по типу «суфле») наповнювачами. З метою збільшення асортименту і термінів зберігання подібних кондитерських виробів постійно вивчається можливість використання гелеутворювачів різної природи, які дозволяють виготовити смачні та привабливі вироби зі значним зниженням вмісту жирів та цукру. Особливу увагу привертають напрями розроблення інноваційних рецептур кондитерських виробів з використанням натуральних інгредієнтів без консервантів, барвників та інших добавок. Такий підхід дає змогу поєднати бажання до здорового харчування з отриманням задоволення від вишуканих смакових властивостей тістечок та тортів, суттєвим недоліком яких є висока енергетична та низька біологічна цінність.
Keywords: виробництво кондитерських виробів; харчова промисловість; виробництво тортів та тістечок; розроблення рецептури начинки зі зниженим вмістом цукру