Інвестиції як фактор розвитку країни, галузі, регіону - Грицаєнко, Галина Іванівна; Грицаенко, Галина Ивановна; Hrytsaienko, Hanna; Грицаєнко, Ігор Миколайович; Грицаенко, Игорь Николаевич; Hrytsaienko, Ihor (ХНАУ, 2021)
В умовах зростання глобальних викликів національній економіці особливої актуальності набувають питання інвестиційної активності в фінансуванні розвитку окремих галузей, регіонів та країни в цілому. Дослідження показали, що існує пряма залежність між темпами змін валового внутрішнього продукту та капітальних інвестицій. Так, за розрахунками, зі збільшенням капітальних інвестицій на 1 млн. грн. валовий внутрішній продукт зростає на 6,4 млн. грн., при цьому щільність зв’язку майже функціональна – коефіцієнт кореляції дорівнює 0,97.
Keywords: питання інвестиційної активності; капітальні інвестиції; інвестиційна діяльність; фінансування інвестиційної діяльності; фінансування