Про задачу оптимального керування для функціонально-диференціальних рівнянь у нескінченновимірних просторах - Перегуда, Олег Володимирович; Кравець, Василь Іванович; Kravets, Vasyl (Запоріжжя : ТДАТУ, 2026)
UA: Вивчається задача оптимального керування функціонально-диференціальним рівнянням параболічного типу в банаховому просторі, шляхом його заміни апрксимаційною системою параболічних рівняннь без запізнення. /// EN: The problem of optimal control for a functional-differential equation of parabolic type in a Banach space is studied by replacing it with an approximating system of parabolic equations without delay.
Keywords: напівгрупа; слабка збіжність; мінімізатор; м’який розв’язок; оптимальне керування; апроксимаційна система; semigroup; weak convergence; minimizer; mild solution; optimal control; approximating system