Основні принципи регенеративного сільського господарства - Клименко, Д. О. (Запоріжжя : ТДАТУ, 2025)
Глобальна продовольча система в даний час випускає близько 25% річного обсягу антропогенних викидів парникових газів, спричиняють приблизно одну третину підкислення землі та відповідають за більшу частину глобальної евтрофікації поверхневих вод. Якщо наша аграрна система продовжуватиме дотримуватись даної практики, використовуючи синтетичні пестициди, штучні добрива, викопне паливо та виробляючи харчові відходи, буферна емність планети, ймовірно, буде перевищена.Тому головним завданням для людства є виробництво достатньої кількості безпечної та поживної їжі для зростаючого населення планети. Важливість виробництва продукції рослинництва в межах місткості планети все більше визнається в політиці - наприклад, Циркуляр ЄС «Економічний план дій», Паризька кліматична угода, Спільна сільськогосподарська політика ЕС.
Keywords: регенеративне сільське господарство; продовольча система; землеробство; рослинництво