Підвищення енергоефективності та енергозбереження використання низькопотенційних джерел енергії в органічному циклі ренкіна - Постол, Юлія Олександрівна; Постол, Юлия Александровна; Postol, Yuliia; Стручаєв, Микола Іванович; Стручаев, Николай Иванович; Struchaiev, Mykola (Мелітополь: ТДАТУ, 2021)
Актуальність даного напрямку обґрунтовується найважливішим напрямком Енергетичної програми - енергозбереження у всіх галузях промисловості. По-перше, енергозбереження передбачає впровадження нових технологічних процесів, в основі яких закладена менша енергоємність по порівняно з існуючими технологіями. По-друге, використання низькопотенційної енергії, яка на сучасному рівні розвитку енергетики ще мало застосовується, що призводить до зниження коефіцієнта використання теплоти згорання палива в різних технологіях, заснованих на застосуванні органічного палива як джерела теплової енергії.
Keywords: енергоефективність; енергозбереження; енергія; цикл Ренкіна