Запровадження проєктного підходу в органах державної влади: міжнародний досвід та перспективи України : кваліфікаційна робота здобувача ОС «Магістр» : спец. 281 Публічне управління та адміністрування ОПП «Публічне управління та адміністрування» - Ускова, Світлана Олександрівна (Запоріжжя: ТДАТУ, 2026)
Важливою проблемою сучасності є необхідність упровадження системного проєктного підходу в діяльність органів державної влади України. В умовах трансформації публічного управління, зростання складності соціально-економічних процесів, цифровізації та підвищення суспільних очікувань щодо якості публічних послуг проєктний підхід набуває особливої актуальності як інструмент підвищення результативності, прозорості та підзвітності управлінських рішень. Додатковим чинником актуалізації проблематики є повномасштабне вторгнення рф, яке зумовило необхідність оперативного реагування держави, реалізації масштабних програм підтримки населення, відновлення інфраструктури та підготовки до післявоєнної відбудови. За таких умов держава потребує інструментів, що дозволяють ефективно координувати міжвідомчу взаємодію, працювати в умовах обмежених ресурсів і високої невизначеності та забезпечувати досягнення конкретних, вимірюваних результатів у визначені строки.
Keywords: проєктний підход; міжнародний досвід та перспективи України