Аналітична ієрархія Т. Сааті як метод оптимізації процесу прийняття рішень кредитним комітетом - Радченко, Наталія Геннадіївна; Радченко, Наталья Геннадиевна; Radchenko, Nataliia (My University, 2009)
Стаття розкриває можливості практичного застосування методу аналітичної ієрархії Т. Сааті з метою оптимізації процесу прийняття рішень кредитним комітетом при кредитуванні сільськогосподарських підприємств. Побудована ієрархія вибору клієнтів-позичальників за рівнем кредитного ризику; оцінені вектори пріоритетів по кожному кластеру ієрархії; проведено рейтингування групи сільськогосподарських підприємств за рівнем кредитного ризику.
Keywords: метод Т. Сааті; ієрархія вибору; вектор пріоритету; матриця парних порівнянь; рейтинг альтернатив; кредитний комітет; банки; методи прийняття рішень; рейтинг; системи підтримки прийняття рішень