Опис до патенту на корисну модель № 125725 "Спосіб вимірювання амплітуди коливань" - Морозов, Микола Вікторович; Морозов, Николай Викторович; Morozov, Mykola (Міністерство економічного розвитку і торгівлі України, 2018)
Спосіб вимірювання амплітуди коливань полягає в тому, що освітлюють досліджувану дифузно відбиваючу поверхню об'єкта, реєструють інтенсивність інтерференційної картини при відбитті когерентного світла, перетворюють її в електричний сигнал та визначають амплітуду коливань. Освітлюють відбиваючу поверхню двома когерентними пучками, які спрямовані під кутами /4 та -/4 до нормалі до поверхні та які сформовані за допомогою гармонічної дифракційної ґратки і двох дзеркал
Keywords: амплітуда коливань; контрольно-вимірювальна техніка; визначення амплітуди коливань шорсткої поверхні методом лазерної спекл-інтерферометрії