Асоційованість Phormidium autumnale із іншими представниками синьозелених водоростей альгоугруповань ділянки великого Чапельського поду, що відводиться під випас диких копитних - Мітіна, Т. С.; Щербина, Валентина Вікторівна; Щербина, Валентина Викторовна; Shcherbyna, Valentyna (ТДАТУ, 2021)
Водорості виду Phormidium autumnale мають різний рівень асоційованості із іншими представниками синьозелених водоростей в альгоугрупоавннях пасовищного біогеоценозу Великого Чапельського поду. Наведений спектр коефіцієнтів Сьоренсена-Чекановського свідчить про наявність позитивних та нейтральних форм асоційованості між наведеними видами які за загальною кількістю дорівнюють один одному. Спектр коефіцієнтів із позитивними значеннями варіює в межах від 36 до 5 відповідно.
Keywords: пасовищне; Cyanophyta; гетероцистні синьозелені водорості; біогеоценоз; ознаки водоростей