Діагностика творчого потенціалу майбутнього агроінженера - Тітова, Олена Анатоліївна; Титова, Елена Анатольевна; Titova, Olena (ІПТО НАПН України. К.: ІПТО НАПН України, 2017)
Сучасний інженер сільського господарства здобуває освіту в контексті безперервного накопичення інформації, постійного розвитку технологій, появи нових матеріалів, зміни підходів до вирішення певних інженерних завдань, що на світовому рівні уможливлює швидке оновлення матеріально-технічної бази агропромислового виробництва. Тому професійна діяльність майбутнього інженера неминуче набуває інноваційного характеру, і роботодавець віддає перевагу творчому фахівцеві, здатному ефективно діяти за таких умов. Для сучасної інженерної вищої школи це означає зокрема, що існує необхідність оцінювання творчого потенціалу студента, щоб надати процесу подальшого його розвитку цілеспрямованості та системності, забезпечуючи отримання гарантованих результатів.
Keywords: агроінженер; інженерні спеціальності; творчий потенціал; гнучкість; експрес-метод