Технологія виробництва хлібобулочних виробів у цеху потужністю 5 тонн готової продукції на добу (23 ХТД. 8999533 06.24) - Клименко, Юлія (Запоріжжя: ТДАТУ, 2024)
Метою кваліфікаційної роботи була організація технологічних процесів та розробка лінії для виробництва паляниці «Українська» та батона «Любительський» потужністю 5 тонн виробів за добу. Виробнича лінія забезпечить підвищення рентабельності виробництва та збільшення обсягів реалізації продукції. У роботі описано теоретичне обґрунтування будівництва хлібопекарського цеху потужністю 5 тонн хлібобулочних виробів за добу, наведено асортимент хлібобулочних виробів, а саме паляниці «Українська» та батон «Любительський», вихідні дані для кваліфікаційної роботи. Розраховано необхідну кількість сировини для виготовлення 4 тонн паляниці «Українська» та 1 тони батонів «Любительський». Для виконання змінного завдання необхідно: 3811,25 кг борошно пшеничне, дріжджі 72,31 кг, сіль 55,55 кг:, олія соняшникова 19,5 кг, цукор 23,4 кг: вода 1417,9 кг. Розглянуто етапи технохімічного контролю виробництва готових виробів. Підібрано технологічне устаткування для компонування лінії. Побудовано апаратно-тeхнoлoгiчну схему та план цеху для виготовлення заданої кількості хлібобулочних виробів. Проведено економічні розрахунки. Розглянуто питання охорони праці на хлібопекарському підприємстві.
пояснювальна записка до кваліфікаційної роботи СВО «Бакалавр» за освітньо-професійною програмою «Харчові технології» зі спеціальності 181 «Харчові технології»
Keywords: борошно пшеничне; паляниця, батон; технологія виробництва хліба; виробництво хліб-булочних виробів