Звіт про науково-дослідну роботу за 2011-2015 рр. П. п. Розробка технологій і технічних засобів для рослинництва в умовах зрошуваного землеробства півдня України - Михайлов, Євген Володимирович; Михайлов, Евгений Владимирович; Mykhailov, Yevhen; Караєв, Олександр Гнатович; Караев, Александр Игнатьевич; Karaiev, Oleksandr; Білокопитов, О. О.; Кольцов, Микола Павлович; Кольцов, Николай Павлович; Kol’tsov, Mykola; Саньков, Сергій Михайлович; Саньков, Сергей Михайлович; et al. (Мелітополь: ТДАТУ, 2015)
Звіт з НДР: 66 сторінок, 40 рисунків, 7 таблиць, 26 посилань. Об'єкти дослідження – технологічні процеси об’єктів післязбиральної обробки зерна; склад олійної сировини соняшнику господарств регіонів України; п’ятикорпусний дисковий плуг; плуг – букер; робочі органи фрезерної машини для обробітку грунту в пристовбурних смугах інтенсивного саду; коливальний робочий орган викопувального плуга; процес механізованого садіння підщеп плодових культур у перше поле розсадника апаратом дискового типу. Мета роботи – підвищення ефективності роботи: процесів післязбиральної обробки зерна (ПУОЗ); технічних засобів для обробітку грунту; садіння та викопування підщеп плодових культур. Методи дослідження – теоретико - експериментальні методи із застосуванням елементів системного аналізу. Для розробки математичних моделей і методів розрахунку використано основні положення вищої математики, теорії ймовірностей і масового обслуговування, методи ідентифікації та імітаційного моделювання. Перевірка гіпотез і обробка експериментальних даних виконана за стандартними та розробленими програмами.
Keywords: післязбиральна обробка зерна; олійна сировина соняшнику; плуг – букер; дисковий плуг; дисковий плуг; фрезерна машина