Опис до патенту на корисну модель № 146667 "Свердло для глибокого свердління" - Кюрчев, Сергій Володимирович; Кюрчев, Сергей Владимирович; Kiurchеv, Serhii; Колодій, Олександр Сергійович; Колодий, Александр Сергеевич; Kolodii, Oleksandr; Сушко, Ольга Вікторівна; Сушко, Ольга Викторовна; Sushko, Olha; Пеньов, Олег Валентинович; Пенев, Олег Валентинович; Penov, Oleg; et al. (Державне підприємство "Український інститут інтелектуальної власності", 2021)
Свердло для глибокого свердління містить корпус з каналом для відводу змащувально-охолоджуючої рідини та стружки, хвостовик, направляючі шпонки та змінні різці, встановлені на корпусі на різній відстані від осі свердла. Змінні різці, найбільш віддалені від осі свердла, розміщені на більшій відстані від торця хвостовика, ніж інші змінні різці, які менш віддалені від осі свердла.
Keywords: свердло; хвостовик; направляючі шпонки; змінні різці; корисна модель