Метод і пристрій діагностування експлуатаційних режимів роботи заглибних електродвигунів: автореферат дис. ... канд. техн. наук: 05.09.03 - Курашкин, Сергей Федорович; Курашкін, Сергій Федорович; Kurashkin, Serhii (Мелітополь: ТДАТУ, 2010)
Досвід експлуатації електрообладнання в сільськогосподарському виробництві показує високу аварійність асинхронних електродвигунів заглибних насосів, що веде до додаткових технологічних збитків, незапланованих ремонтів. Нормований ресурс роботи заглибних електродвигунів становить 14000 го-дин, фактично вони виходять із ладу значно раніше – реальний ресурс становить 3000...4000 годин. Значна аварійність електродвигунів заглибних насосів обумовлена особливостями їх експлуатації, до специфіки яких, зокрема, відноситься низька якість напруги мережі, недостатній рівень технічного обслуговування.
Keywords: експлуатація електрообладнання; аварійність асинхронних електродвигунів; незапланований ремонт; нормований ресурс; підключення трифазних споживачів; підключення однофазних споживачів