Біологічний моніторинг стану атмосферного повітря м. Мелітополь: пояснювальна записка до дипломної роботи здобувача СВО Магістр - Гібл, Олександр (ТДАТУ, 2021)
Забруднення атмосферного повiтря є однiєю з головних проблем великих мiст. Потужнiсть техногенного навантаження на атмосферне повiтря збiльшується з кожним роком. Промислова дiяльнiсть, якою людина намагається покращити свої життєвi умови, тим або iншим чином забруднює навколишнє середовище, мiсце її iснування. Крiм того, природне забруднення середовища повiтряного океану вiдбувається вулканiчними викидами, пиловими бурями тощо.
Keywords: атмосферне повiтря; екологія; якiстю довкiлля; метод бiоiндикацiї