Удосконалення виробництва і використання біодизеля у товаристві з обмеженою відповідальністю Агрофірма «Винд» Павлоградського району Дніпропетровської області: пояснювальна записка до дипломної роботи здобувача СВО Магістр - Нестеренко, Віталій (My University, 2022)
У роботі доведено доцільність заміни дизельного палива альтернативними видом – біодизелем. Для умов господарства розраховано сировинну базу для виробництва біодизеля, запропонована інтенсивна технологія вирощування озимого ріпаку як однієї з найбільш поширених олієвмісних культур. Проведений аналіз технологічних ліній та обладнання для виробництва біодизеля з рослинних олій. Розраховані прогнозовані об’єми отримання біодизеля в господарстві та частка заміни ним нафтових палив. Робота висвітлює заходи безпечного використання МТП та охорони навколишнього середовища під час виробництва біодизеля. Проведено порівняльну оцінку ефективності виготовлення біодизеля та заміни ним нафтових палив в умовах господарства.
Keywords: дизельне паливо; біодизель; технологічна лінія; ріпак; технологія