Сучасні особливості функціонування сфери туризму в Україні - Грибова, Діана Вікторівна; Грибова, Диана Викторовна; Hrybova, Diana (My University, 2020)
UK : У статті досліджено сучасний стан та особливості функціонування сфери туризму в Україні. Доведено, що для регіонів України, які характеризуються монопрофільністю структури економіки, актуальною задачею є пошук внутрішніх джерел розвитку. Зазначається, що індустрія внутрішнього туризму та гостинності це та галузь, якій притаманні характеристики макроекономічного мультиплікатора. Вказується на значний вплив сфери туризму на формування дохідної частини державного бюджету розвинених країн світу. Сформульовано основні стримуючі фактори для розвитку внутрішнього туризму в Україні. До них, зокрема, віднесено: незбалансованість українського туристичного ринку; недостатній розвиток української туристичної інфраструктури; висока вартість відпочинку у власній країні; втрата у 2014 році значного обсягу природних, культурних та інших ресурсів розвитку туристичної галузі. Зазначається, що в Україні внутрішній туризм не активно набуває популярності. Доведено, що невміння впроваджувати інновації в туризмі, консервативність туристичного бізнесу стримують розвиток галузі, який вимагає формування відповідних послуг, що мають певну якість та конкурентоспроможність. Зазначається, що в цілому економіка України має достатню інноваційність, яка досить повільно реалізується в індустрії туризму та гостинності. Наголошується, що туроператори не розширюють асортимент туристичних продуктів, не пропонують бюджетні тури з трансфертом, наприклад чартерних залізничних перевезень, що сформувало би доступний відпочинок в країні для широкої аудиторії населення. EN : The article investigates the current state and features of tourism in Ukraine. The influence of internal and external factors on the development of tourist activity is analyzed. The world experience of tourism development in the leading countries of the world, in particular in the USA, China and Japan is covered.
Modern Features of Tourism Functioning in Ukraine
Keywords: інноваційна діяльність; туристичний продукт; туристична інфраструктура; зовнішній туризм; внутрішній туризм; innovative activity; tourist product; tourist infrastructure; outdoor tourism; domestic tourism